Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları

Enez Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesisleri :

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Tesisler İşletme Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ve ilimiz Enez ilçesinde, Saros Körfezi kıyısında yer alan, Üniversitemiz Enez Öğrenci Eğitim, Uygulama ve Dinlenme Tesislerinde, her yıl belirli dönemler halinde öğrencilerimize ve personelimize uygun koşullarda eğitim, tatil ve dinlenme olanağı sağlanmaktadır.

Enez Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesisleri fotoğrafları için tıklayınız

Meriç Nehri Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri:

Meriç Nehri kenarında yer alan, 250 kişilik kapalı alan kapasiteli Meriç Nehri Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri, başta öğrencilerimize ve Üniversitelerimiz çalışanlarına açık ve kapalı alanda restoran hizmeti sunmaktadır.

Ayrıca, yine Sosyal Tesisler İşletme Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren, Üniversitemiz Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında yer alan öğrenci kantinleri ve fotokopi merkezleri ile Üniversitemiz Hastanesi’nin alt kısmında bulunan Alışveriş Merkezi, Öğrenci Kafeteryası ve Fotokopi Merkezi bulunmaktadır.

Meriç Nehri Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri için tıklayınız

Spor Olanakları:

Üniversitemizde Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve görevlendirilen Spor Koordinatörü işbirliği ile futbol, voleybol, basketbol, hentbol, judo, karate, taekwondo, yüzme, atletizm başta olmak üzere, değişik branşlardaki spor faaliyetleriyle öğrencilerimize spor yapma imkanı sağlanmaktadır.

Üniversiteler Deplasmanlı Basketbol, Hentbol  ve Voleybol Liglerinde, Üniversitemiz Erkek Basketbol, Hentbol ve Voleybol Takımlarımız Türkiye 3.sü olarak dereceye girmişlerdir. 2013 yılında Üniversitemiz, Ünilig Ragbi müsabakalarına ev sahipliği yapmıştır.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında, 15 Branşta, 28 Takımla, Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalara katılım sağlanacak olup; bunun yanı sıra, Üniversitemiz Spor Takımları, ÜNİLİG (Üniversitelerarası Deplasmanlı Lig) müsabakalarına da katılım sağlayacaklardır.

Trakya Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Spor Şenlikleri kapsamında birçok branşta Mart ayında başlayan grup müsabakaları, Mayıs ayında, şenlik haftası içerisinde gerçekleşen final ve süper kupa karşılaşmaları ile sonuçlandırılmaktadır. Ayrıca Öğrenci Topluluklarımız içerisinde de birçok branşta spor topluluğumuz bulunmaktadır. Yine şenlik haftası içerisinde, Satranç Topluluğu tarafından, Satranç Turnuvası ve Doğa Sporları Topluluğu tarafından eğlenceli yarışma aktiviteleri düzenlenmektedir.

Üniversitemizin birçok yerleşkesinde açık ve kapalı spor tesisleri bulunmakta olup; bu tesislerimizde, öğrencilerimize ve personelimize boş zamanlarında spor yapma imkanı sağlanmaktadır. Üniversitemizde; 2 adet Kapalı Spor Salonu, 1 adet Yüzme Havuzu, Açık Futbol Sahası ve Tartan Pist, Basketbol, Voleybol Sahaları ve Tenis Kortları yer almaktadır. Ayrıca Balkan Yerleşkesi Menza Binası yan duvarında Tırmanma Duvarı bulunmakta olup; Ayşekadın, Balkan, Ahmet T.Karardeniz Yerleşkelerimiz ile İpsala MYO, Keşan MYO ve Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda Bahçe Satrancı bulunmaktadır.

Konserler

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası hem yurt içinde hem de dışında önemli konserlere imza atmaktadır.  Devlet Konservatuvarı bünyesinde kurulan Akademik Orkestra kadrosunda, konservatuvar öğretim elemanları, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri  yer almaktadır. Orkestranın kurulmasıyla:

• Konservatuvarda yürütülen sanatsal çalışmaların sergilenmesi,
  • Trakya bölgesinde yokluğu hissedilen senfonik bir orkestranın oluşumunun temellendirilmesi,
  • Verilecek konserlerle geleceğe dönük profesyonel bir orkestranın oluşturulması bağlamında, mezun olan sanatçılara istihdam olanakları sağlanması,
  • Trakya Üniversitesi ve Konservatuvarın, yurtiçi ve yurtdışında temsil edilerek adının duyurulması hedeflenmektedir.

Orkestra, çalışmalarını konservatuvarın yoğun eğitim-öğretim programını göz önünde tutarak, Devlet Konservatuarı Sanat ve Eğitim Merkezinde sürdürmektedir.

Bu içerik 11.02.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1101 kez okundu.